Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ποδηλατοπορεία στις 31/10/1010 στο Τουρνίκι


Ο Κτενιάς μας ανοίκει. Φωτογραφίες από την Ποδηλατοπορεία Κρύα Βρύση- Κρυονέρι- Τουρνίκι θα βρείτε στο http://www.facebook.com/profile.php?id=100000863748919#!/profile.php?id=100000863748919

(Orthopetalies Argolidas στο fb αφού γίνετε πρώτα φίλοι)

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

«Ορθοπεταλιές»

Δελτίο Τύπου

1) Ποδηλατούμε στο Κτενιά

Ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους (Ι.Φ.Σ.Α) στο πλαίσιο ανάδειξης ορειβατικών και ιππικών και ιστορικών μονοπατιών στην Αργολίδα διοργανώνει ημερήσια πορεία την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 από το Μερκούρι στο Τουρνίκι.

Η αναχώρηση πεζοπόρων και ιππέων θα γίνει από το Μερκούρι στις 10:30 το πρωί και υπολογίζεται να φτάσουν οι πεζοί κατά τις 12 στο Τουρνίκι, όπου θα ξεκουραστούν υπό τους ήχους κλαρίνου. Η επιστροφή στο Μερκούρι θα αρχίσει στις 3:00 το απόγευμα.

Μεταξύ άλλων, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Αργολίδας «Ορθοπεταλιές» συμμετέχει στην προσπάθεια του ΙΣΦΑ. Οι ποδηλάτες που θα θελήσουν να φτάσουν στο Τουρνίκι, θα συναντηθούν την Κυριακή στις 9.30 το πρωί στο χώρο της λαϊκής αγοράς του Άργους και από εκεί με τρέιλερ θα μεταφέρουν τα ποδήλατά τους στην Κρύα Βρύση και από εκεί αφού περάσουν από Κρυονέρι θα φτάσουν στο Τουρνίκι. Η απόσταση είναι κατάλληλη για ποδήλατα βουνού και εύκολη ακόμα και για αρχάριους. Όσοι εκ των ποδηλατών το θελήσουν μπορούν να κάνουν μια βόλτα έως την διασταύρωση Καρυά – Νεστάνη, αφού υπολογίζουμε πως θα είμαστε πολύ πριν τους πεζοπόρους στο Τουρνίκι. Απαραίτητα, κράνος, φωτογραφική μηχανή και κολατσιό, αν και οι διοργανωτές μας επιφυλάσσουν ευχάριστες γαστρονομικά εκπλήξεις. Τηλ. για θέσεις στο αυτοκίνητο και τρέιλερ, Άκης Ντάνος 6937577471.


2) Δανειστικό ποδήλατο στο Ναύπλιο

Για την τοποθέτηση των δανειστικών ποδηλάτων στην πλατεία εμπρός από το δημαρχείο Ναυπλίου ο ποδηλατικός Σύλλογος «Ορθοπεταλιές» Αργολίδας επισημαίνει: «Είναι θετικό που ένας δήμος της Αργολίδας, ο δήμος Ναυπλίου αναγνωρίζει την ανάγκη της χρήσης του ποδηλάτου, τοποθετώντας έστω και προεκλογικά 20 δανειστικά ποδήλατα στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο. Όμως η χρήση του ποδηλάτου δεν εξυπηρετείται με την αγορά και διάθεση κάποιων ποδηλάτων. Είναι αναγκαίο να καθοριστούν ποδηλατόδρομοι για να μπορεί ο ποδηλάτης να κινείται με ταχύτητα και με ασφάλεια, καθώς και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να επιτραπεί η χρήση του ποδηλάτου σε πεζόδρομους και πλατείες, όπου ο χώρος το επιτρέπει, όπως έγινε πριν από καιρό στην πόλη του Άργους. Αν σήμερα συμβεί ένα ατύχημα στους πεζοδρόμους και τις πλατείες του Ναυπλίου σε κάθε περίπτωση θα χρεωθεί παράβαση στους ποδηλάτες. Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού οι «Ορθοπεταλιές» έχουν ζητήσει από τους δήμους Ναυπλίου και Άργους να προωθήσουν την ένωση των δύο πόλεων με ποδηλατόδρομο παράλληλα στην σιδηροδρομική γραμμή που θα αποτελέσει το κεντρικό δίκτυο ποδηλατοδρόμου για τον νομό. Παράλληλα τονίσαμε πως σε συνεργασία με τους κατά τόπους ποδηλάτες οι δήμοι θα πρέπει επιτέλους να χαράξουν ποδηλατοδρόμους προς όλα τα δημοτικά τους διαμερίσματα, αλλά και εντός των ίδιων των πόλεων, όπου η κυκλοφορία των ποδηλατών είναι άκρως επικίνδυνη.

Σε συνεργασία με την εφορία αρχαιοτήτων και το λιμενικό ταμείο, θα πρέπει να τοποθετηθούν τα δανειστικά ποδήλατα πλησίον του πάρκινγκ στο λιμάνι, ώστε ο επισκέπτης να αφήνει εκεί το αυτοκίνητό του και να επιβιβάζεται στο ποδήλατο. Ως καταλληλότερος χώρος πιστεύουμε πως είναι αυτός πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού στο λιμάνι, όπου θα πρέπει να κατασκευαστεί και στέγαστρο για την προστασία των ποδηλάτων, αλλιώς θα σκουριάσουν και θα αχρηστευτούν πολύ σύντομα. Θα προτείναμε επίσης να διατίθενται κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο υπάλληλο παιδικά καθίσματα καθώς και κράνη για παιδιά τουλάχιστον, ώστε να εξυπηρετούνται και οι γονείς με παιδιά κατά την επίσκεψη της πόλης. Φυσικά κρίνεται αναγκαίο να τοποθετηθούν δίγλωσσες πινακίδες σε διάφορα σημεία της πόλης που να κατευθύνουν τους επισκέπτες στο σημείο δανεισμού των ποδηλάτων. Τέλος καλούμε και τους άλλους δήμους, ακόμα και προεκλογικά να προχωρήσουν στην χρήση του δανειστικού ποδηλάτου και στην δημιουργία ποδηλατοδρόμων, όχι μόνο για αναψυχή, αλλά κυρίως για την καθημερινή μας ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση».

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ορεινή ποδηλατοβόλτα


Όσο οι …άλλοι θα ασχολούνται με την εκλογή τους, εμείς θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την φύση. Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου ανεβαίνουμε στο Τουρνίκι με ποδήλατα βουνού, ή με τα πόδια ή με άλογα. Εκεί μας περιμένει ζεστό φαγητό και καθαρό περιβάλλον. Όσοι ποδηλάτες θέλουν να αποφύγουν τις ανηφοριές, υπάρχει και τρέιλερ. Ενημερώστε μας έγκαιρα στο 6937577471 Άκης Ντάνος. ΠΡΟΣΟΧΗ-ΧΩΜΑΤΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ - ΜΟΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΒΟΥΝΟΥ