Τρίτη 7 Ιουλίου 2009


Ποδηλατικές διαδρομές
Η εδαφική μορφολογία της Αργολίδας μας επιτρέπει καθ όλη την διάρκεια του έτους την χρήση του ποδηλάτου ως μέσου αναψυχής ή ως μέσου μετακίνησης.
Ο «α» θα φιλοξενεί προτεινόμενες είτε από συλλόγους είτε από πρόσωπα ποδηλατικές διαδρομές προκειμένου οι ποδηλάτες του νομού να ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες διαδρομές ανάλογα με τις δυνατότητές τους και την ηλικία τους. Καλό είναι στις διαδρομές που μας προτείνετε να αναφέρεται και ο βαθμός δυσκολίας τους, η χιλιομετρική απόσταση, ιδιομορφίες (περιοχή με σκύλους, χωμάτινη, ασφάλτινη, κλίσεις των δρόμων κλπ) καθώς και αν χρειάζεται ποδήλατο βουνού ή περιπάτου.

Κεφαλάρι – Ελληνικό – Αγ. Ιγνάτιος – Μνήματα – Νερά (χάρτης)
Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή, από το Άργος έως τα «Νερά» του Αχλαδοκάμπου και με επιστροφή, προτείνει ο Δημήτρης Χρονόπουλος. Η διαδρομή αυτή εκτώς από το ασφάλτινο τμήμα της από το Άργος έως τα «Μνήματα» περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες χωμάτινες διαδρομές για σχετικά γυμνασμένους ποδηλάτες και ποδήλατα «ανθεκτικά» στις ταλαιπωρίες.
Η διαδρομή έχει ως αφετηρία και τερματισμό το Άργος και περιλαμβάνει τις περιοχές Κεφαλάρι – Ελληνικό – Αγ. Ιγνάτιος – Μνήματα – Νερά, όπως φαίνεται και στον χάρτη.
Εναλλακτικά αντί για αφετηρία και τερματισμό το Άργος θα μπορούσε να επιλέξει κανείς το Ναύπλιο και στην συνέχεια να ακολουθήσει τον δρόμο παράλληλα στο Ερασίνο από την Ν. Κίο προς το Κεφαλάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου