Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζεται και την ερχόμενη Κυριακή Ποδηλατική Αποκριά


Συνεχίζεται και την ερχόμενη Κυριακή Ποδηλατική Αποκριά
Ήδη στο Άργος η ομάδα του Άργους συμμετείχε μεταμφιεσμένη στην πρώτη ποδηλατική αποκριά ανακοινώνοντας στην Γούναρη και στις παλαιές εργατικές κατοικίες στο Άργος την έναρξη του Τριωδίου. Η παρουσία των μικρών ποδηλατών και ποδηλατισσών ήταν καταλυτική και έβγαλε τους Αργείτες απ` τα σπίτια τους και τους οδήγησε ξανά στις πλατείες, όπου γύρω από την φωτιά χόρεψαν και τραγούδησαν σε αποκριάτικους ρυθμούς. Σημαντική ήταν και η προσφορά των επιχειρηματιών της περιοχής( Παραδοσιακό, Αντωνίου, περί Ορέξεως που προσέφεραν σουβλάκια, κοτόπουλα και γλυκά καθώς και του ευρωπεριπτέρου του Χάρη, που πέρα από την καθαριότητα του χώρου προσέφερε σφυρίχτρες και χαρτοπόλεμο στα παιδιά. Στις εργατικές κατοικίες οι κάτοικοι έβγαλαν τις προσωπικές τους ψησταριές στην πλατεία, άναψαν φωτιά και προσέφεραν στους συμμετέχοντες σουβλάκια και κρασί. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από 20 και πλέον χρόνια οι γειτονιές του Άργους άρχισαν να ξαναζωντανεύουν. Τους ποδηλάτες συνόδευαν καθ όλη την διάρκεια της διαδρομής, δύο περιπολικά της τροχαίας Άργους καθώς και μέλη της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης Αργολίδας.
 Το επόμενο ραντεβού θα είναι στις 20 Φεβρουαρίου.  Αλλά και στο Ναύπλιο σε συνεργασία με τον δήμο ετοιμάζονται εκδηλώσεις στις 27 Φεβρουαρίου, υπό την προϋπόθεση να υπάρξουν επαρκείς συμμετοχές. Οι Ορθοπεταλιές σας καλούν όλες,-ους να σχηματίσετε ποδηλατικές ομάδες και να συμμετάσχετε στα Καρναβάλια των Δήμων σας.
-Για το Άργος, Κυριακή 20 Φεβρουαρίου (στις 6.30μμ) στην Λαϊκή Αγορά, μεταμφιεσμένοι με τα ποδήλατα. Κουδούνια ή σφυρίχτρες  θα πρέπει να προμηθευτείτε από μόνοι σας.  Από εκεί θα εξορμήσουμε σε 2 γειτονιές  με χορούς κρασί ίσως και εδέσματα.
-Για το Ναύπλιο, ήδη σχηματίζεται ομάδα ποδηλατών για να περάσει από διάφορα σημεία της πόλης στις 27 Φεβρουαρίου(11πμ) Πλατεία Τριών Ναυάρχων
 -Για το Καρναβάλι του Πορτοχελίου στις 6 Μαρτίου σχηματίζεται ήδη ποδηλατική ομάδα σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιονίδας
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με τις Ορθοπεταλίες στο Καρναβάλι: του Άργους, Ντία Παρασκευοπούλου 6976114121, Αρετή Καρκαγγέλη 6944538378 και Ειρήνη Ρέντα 6972081208. Για Ναύπλιο, Ραφαηλίδη Νικολέττα 6979588850,  Άκης Ντάνος 6937577471, Χρυσή Νταή 6944758350 και ΔΕΠΑΝ 2752027153. Για Ερμιονίδα Μαρία Καρρά 6944322236. Κάθε ομάδα αποφασίζει αυτόνομα το θέμα που θα προβάλει, αλλά η συμμετοχή των ποδηλάτων όμως είναι υποχρεωτική! Δεν χρειάζεται να είστε μέλη μας για να συμμετάσχετε, οι Ορθοπεταλιές, όπως και το Καρναβάλι είναι ανοιχτά σε όλες-ους. Προσοχή, τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες και οι στολές να μην δυσχεραίνουν την οδήγηση του ποδηλάτου και τα ποδήλατα να έχουν επαρκή φωτισμό.
Φωτογραφίες θα βρήτε στο http://www.photosyn.gr/
Πληροφορίες για τις διαδρομές θα αναρτώνται στο: http://orthopetaliesargolidas.blogspot.com/
Οι Ορθοπεταλίες σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου