Τετάρτη 27 Απριλίου 2011


Συζήτηση για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην πόλη του Ναυπλίου

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την δημιουργία ποδηλατοδρόμων εισηγήθηκε η Ειρήνη Μελισσινού, σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου της παράταξης «Ναύπλιο η άλλη πρόταση».
«Η πόλη μας στην μεγαλύτερη έκτασή της είναι επίπεδη, γεγονός που την κάνει ιδανική για χρήση ποδήλατου. Ένας όμως ποδηλάτης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σήμερα αν θελήσει να χρησιμοποιήσει το ποδήλατό του ως μεταφορικό μέσο. Από το οφθαλμοφανές δηλαδή την πλήρη απουσία ποδηλατοδρόμων και την απουσία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων, όπως επίσης και τον μη σωστό φωτισμό των δρόμων και την έλλειψη κανόνων όσο αναφορά τις υποχρεώσεις των ποδηλατιστών.
Θα πρέπει λοιπόν :
-Η Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου να ζητήσει την ανάθεση σύνταξης μελέτης, η οποία να αφορά την χάραξη ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας  με προτεραιότητα στις μεγάλες οδικές αρτηρίες, και στην πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία με ποδήλατο.
-Δημιουργία ποδηλατοδρόμου στα σημεία του παλιού σιδηροδρομικού δικτύου (Αιγίου).
-Δημιουργία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης και στα προαύλια των σχολείων».
Ίσως στις προτάσεις αυτές θα πρέπει να ενσωματώσει και την πρόταση που έχουν καταθέσει οι «Ορθοπεταλιές», για την δημιουργία κεντρικού δικτύου ποδηλατοδρόμων στο νομό δίπλα από τις σιδηροδρομικές γραμμές, από το Ναύπλιο έως τα Φίχτια-Μυκήνες (με το σκεπτικό της σύνδεσης με τον ποδηλατόδρομο που θα ξεκινά παράλληλα με τις γραμμές του τρένου από την Αθήνα έως την Πάτρα) και από το Άργος έως την Ανδρίτσα. Οι δρόμοι αυτοί, κατά μεγάλο μέρος υπάρχουν και εύκολα μετατρέπονται σε ποδηλατόδρομο. Για να γίνει αυτό το έργο χρειάζεται συνεργασία των δήμων Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών, ενώ ενδιαφέρον έχει ήδη επιδείξει και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης.
Ήδη απ` ότι πληροφορούμεθα και σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Άργους έχει ετοιμάσει αντίστοιχη πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου