Πέμπτη 6 Μαΐου 2010


Προς Δημάρχους Άργους,Ναυπλίου 06-05-2010


Θέμα: Κατασκευή κεντρικού δικτύου ποδηλατοδρόμου

Με καθυστέρηση 10ετιών, όλο και περισσότεροι δήμοι στην χώρα μας μιμούμενοι ευρωπαϊκούς δήμους καταφεύγουν δειλά στην δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων. Στην Αργολίδα δυστυχώς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμιά προσπάθεια για την ασφαλή κίνηση των ποδηλάτων μέσα και έξω από τις πόλεις, με αποτέλεσμα ως ποδηλάτες να κινδυνεύουμε καθημερινά κατά την μετακίνησή μας στους χώρους δουλείας ή αναψυχής να πέσουμε θύματα τροχαίου δυστυχήματος.
Ο σύλλογος «Ορθοπεταλιές» Αργολίδας στην προσπάθειά του για την ασφαλή μετακίνηση ποδηλατών και πεζών, πέρα από τις επιμέρους προτάσεις για ποδηλατοδρόμους εντός των πόλεων, προτείνει ένα κεντρικό δίκτυο που θα ενώνει τουλάχιστον τις δύο μεγάλες πόλεις του Νομού. Προτείνουμε λοιπόν, σε συνεργασία οι δήμοι Άργους και Ναυπλίου να επιδιώξουν την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων παράλληλα με την γραμμή του ΟΣΕ, από το Ναύπλιο έως τις Μυκήνες.
Στην συνέχεια το δίκτυο αυτό μπορεί να διακλαδωθεί και με τα ΔΔ.
Ήδη σε εθνικό επίπεδο προωθείται αντίστοιχη χάραξη παράλληλα με την γραμμή του προαστιακού, από την Αθήνα έως την Κόρινθο. Θα είναι κρίμα για μια ακόμα φορά η Αργολίδα να μείνει «αμέτοχη» στην εξάπλωση ενός καθαρά οικολογικού και κοινωνικού μέσου μετακίνησης, όπως είναι το ποδήλατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου